onsdag 15 januari 2014

Kommentar tjänst Niklas Holmberg

Länk till inlägget: http://niklasholmbergddb.wordpress.com/2014/01/14/tips-for-souncloud/
Länk till Niklas Holmbergs blogg: http://niklasholmbergddb.wordpress.com/

Hej! Tycker att du har bra flöde i dina videor, och att varje mening innehåller någon fakta eller något viktigt som driver det framåt. Jag använder själv soundcloud mycket, så det var extra intressant

Du säger i dina andra video att soundcloud till skillnad från spotify är gratis. Dels är ju spotify i sin grund gratis, men med vissa begränsningar, dock är det samma sak med soundcloud. På deras sida (Soundcloud 2013) kan man se att det går att uppgradera till Unlimited och Pro. Har man unlimited till exempel dessa får man exempelvis bara ladda upp 240 minuter musik totalt, istället för 120 om man använder det utan att betala. Har man Pro får man ladda upp hur mycket som helst, plus att man får tillgång till andra funktioner, som mer avancerad statistik till exempel. Du nämner det kort i slutet av videon, men påpeka bara för teknikaliteters skull.

Tycker att det är väldigt bra att du är källkritiskt och tar upp en artikel av någon som verkar prominent i branschen, och har skrivit en bok.

I min erfarenhet bygger oftast tekniken att få followers på att man bara ska följa så många som möjligt och att dom ska följa tillbaka. Något som jag är med om ganska ofta är dock att falska kanaler med länkar till skumma sidor, scrollar igenom en persons låtar och gillar en låt eller lämnar en länkkommentar, i syfte med att leda någon till deras skumma sida. En artikel på Softpedia (2013) förklarar detta fenomen lite närmare, kan vara intressant att kolla på.

Tycker i övrigt att det inte finns något att annat påpeka. Perfekt längd på videorna, tycker inte att det behövs längre än så för att få ut den information som behövs förmedlas.


Kovacs, Eduard. (2013). Soundcloud Users Ward of Shady Spam Software Scams. [Elektronisk] Tillgänglig:  http://news.softpedia.com/news/SoundCloud-Users-Warned-of-Spam-Shady-Software-Scams-377395.shtml [2013-01-15]

Go Pro. (2014) Soundcloud. [Elektroisk] Tillgänglig: https://soundcloud.com/pro?ref=t099 [2013-01-15]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar